Германският хегемон Байерн Мюнхен е на път да получи нов шамар преди дългоочакваните 1/8-финални битки с Ливърпул в Шампионска лига.

Капитанът на баварците Мануел Нойер може да пропусне първия мач, който ще се играе на 19 февруари на "Анфийлд". Вратарят е с контузия в ръката, която му попречи да вземе участие при гостуването на Байер Леверкузен (1:3) в Бундеслигата.

Очакванията бяха той да е готов за визитата на мърсисайдци, но треньорът Нико Ковач не е сигурен, че Нойер ще е възстановен. "Не мога да кажа със сигурност. Ако кажа, че ще отсъства 5 месеца, ще настане паника. Ако кажа, че няма да го има 5 дни, всички ще помислят, че не е чак толкова лошо. Но Ману чувства болки. В противен случай би играл още с Леверкузен", заяви хърватинът, цитиран от Liverpool Echo.

На вратата на Байерн срещу англичаните може да застане Свен Улрайх. През миналия сезон именно той пази в 1/2-финалните битки от Шампионска лига с Реал Мадрид. Стражът направи няколко добри спасявания, но допусна ужасяваща грешка на "Сантяго Бернабеу", която накрая натежа и германците отпаднаха.

В 46-ата минута Корентен Толисо върна топката към Улрайх, той се размина с нея и притичалият Карим Бензема безпроблемно се разписа. В крайна сметка срещата завърши 2:2, но Реал беше спечелил с 2:1 в Мюнхен и се класира на финал, където победи Ливърпул с 3:1, за да спечели турнира за трети пореден път.

Припомняме, че за мачовете с мърсисайдци Ковач няма да може да използва и наказания Томас Мюлер, а Върджил ван Дайк е санкциониран само за първата среща. Реваншът в Германия е насрочен за 13 март. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YyH-b-N7fRo" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>